Skip to main content
Please wait...

Press konferencija o projektu "Ratne ljubavi" - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,


Obavještavamo Vas da će sutra /srijeda/, 14. februara 2024. godine, u 11:00 sati, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo (Branilaca Sarajeva 24) biti održana press konferencija na kojoj će se predstaviti projekt „Ratne ljubavi“.

Ovaj projekt će implementirati Udruženje „Sarajevo susret kultura“, koje u svojoj misiji ima zadatak da širi pozitivne priče o Sarajevu i promoviše Sarajevo kao grad mira i ljubavi.

Projekt je podržalo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a koncipiran je tako da putem kulture i različitih umjetničkih izraza, prikazuje ratno Sarajevo kroz ljubav i slobodu parova, koji su ovjekovječili svoju ljubav tijekom rata u razdoblju od 1992. do 1995. godine.

Simbolično, na Dan zaljubljenih govorit će se o Ratnim ljubavima i aktivnostima koje se pripremaju za 10.05.2024. godine.

Tom prilikom, novinarima će se obratiti: Belma Tuzović-Mujkić, članica Udruženja „Sarajevo susret kultura“, Sanela Klarić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, Lejla Mujkić, pomoćnica ministra za kulturu Kantona Sarajevo i Jasmin Duraković, direktor Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo.

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 


Služba za protokol i press KS