Skip to main content
Please wait...

Press konferencija povodom predstavljanja Programa obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu - POZIV MEDIJIMA

Obavještavamo vas da će se danas, 08.01.2024. godine, s početkom u  11:00 sati, u Olimpijskom muzeju, ulica Petrakijina 7, održati press konferencija na kojoj će biti predstavljen Program obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu, u skladu sa sporazumom o međusobnim pravima i obavezama, Međunarodnog olimpijskog komiteta, Olimpijskog komiteta BiH i Grada Sarajeva.

Predstavnicima medija obratit će se gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, predsjedavajući Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, te generalni sekretar Organizacionog odbora XIV Zimskih olimpijskih igara (ZOI) koje su od 8. do 19. februara 1984. godine održane u Sarajevu Ahmed Karabegović.

Jedan od primarnih ciljeva obilježavanja 40. godišnjice ZOI 84 je kratkotrajno, ali intenzivno stavljanje Sarajeva u centar medijske pažnje javnosti zainteresovane za olimpijski pokret, zimske i druge sportove, te kulturne i umjetničke događaje, a s namjerom da Sarajevo, uskoro, ponovo bude domaćin velike olimpijske sportske manifestacije.