Skip to main content
Please wait...

Okrugli sto “Jačanje sistema hraniteljstva/udomiteljstva za zaštitu djece bez roditeljskog staranja uključujući djecu bez pratnje i tražioce azila” - poziv medijima

Poštovani, 

Obavještavamo Vas da će se PETAK, 01.12.2023. godine, s početkom u 10:00 sati u hotelu Ibis Styles Sarajevo održati Okrugli sto na temu “Promocija hraniteljstva kao oblika brige s posebnim fokusom na djecu bez pratnje i tražioce azila". 

Na okrugli sto su pozvani: predstavnici UNICEF-a, Udruženja za edukativnu i savjetodavnu
podršku hraniteljstvu/udomiteljstvu u FBiH, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, IOM-a, Kantonalnog centra za socijalni rad, Organizacije “Save the Children”, OSCE-a, Ministarstva za odgoj i obrazovanje i Ministarstva zdravstva KS, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Ministarstva sigurnosti BiH, SOS-a Dječije selo, te Doma za djecu bez roditeljskog staranja.
 
Okrugli sto se organizira u okviru projekta „Jačanje sistema hraniteljstva/udomiteljstva za zaštitu djece bez roditeljskog staranja uključujući djecu bez pratnje i tražioce azila", koji je uz podršku UNICEF-a u BiH realiziralo Udruženje za edukativnu i savjetodavnu podršku hraniteljstvu/udomiteljstvu u FBiH, a u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike FBiH i IOM-a u BiH.

Pozivamo Vas da propratite navedeni događaj i time date svoj doprinos promociji hraniteljstva. 

Za dodatne informacije možete kontaktirati Amru Viteškić na telefon 063/953-209.

Hvala na saradnji.