Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na konferenciju „Strateške politike prema mladima Kantona Sarajevo“

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas na konferenciju „Strateške politike prema mladima Kantona Sarajevo“, koja će biti održana sutra /u četvrtak/, 28. septembra 2023. godine, u hotelu „Nomad" na Bjelašnici s početkom u 10:30 sati.

Izjave za medije su planirane od 10:10 do 10:30 sati.

Na početku konferencije će se obratiti ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Pavle Krstić, premijer KS Nihad Uk, šef Misije OSCE u BiH ambasador Brian Aggeler i ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza.

Ovaj događaj je planiran u procesu izrade Strategije prema mladima Kantona Sarajevo za period 2024-2028. godina, koju Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS realizuje u saradnji sa Institutom za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Konferencija će sadržavati dva tematska bloka. U prvom je planirana prezentacija nalaza istraživanja i dosadašnjeg rada radnih grupa, a u drugom predavanje OSCE-ovih međunarodnih eksperata o temi "Prevencija maloljetničkog kriminala". Konferencija će okupiti voditelje i članove radnih grupa, predstavnike kantonalnih organa uprave i predstavnike mladih.

Nadamo da ćete prepoznati značaj ovog skupa koji će biti prilika za artikulisanje svih dosadašnjih nalaza i izazova u radu radnih grupa, te za razmjenu informacija s kolegama iz drugih zemalja u borbi za sigurniji i kvalitetniji život mladih osoba.

Ovaj događaj je organizovan uz finansijsku podršku Misije OSCE-a u BiH i Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.

U prilogu šaljemo program konferencije.

Lijep pozdrav!

Služba za protokol i press KS

Prilog